Dans

The Power (of) The Fragile

1–2 december

Dansens Hus – Elverket

Efter att ha varit separerade i flera år hittar Mohamed och Latifa varandra igen på scenen. The Power (of) The Fragile är ett möte mellan två världar, två kroppar, två sinnen. Latifa har alltid drömt om att bli dansare, sonen Mohamed hade möjlighet att göra dansen till sitt yrke. Scenen blir en plats där minnen får ny betydelse och där en ny framtid kanske kan ta vid för de båda.

The Power (of) The Fragile är ett ömt porträtt av den nära relationen mellan Mohamed och hans mamma. Deras liv och drömmar börjar smälta samman, men tiden gör anspråk på sitt utrymme mellan mor och son.

The Power (of) The Fragile är en samling bilder, reflektioner över hur relationen mellan mor och son kan se ut, över vad det innebär att vara hemma och att åka bort. Det är en föreställning om rörelse, om kroppar och människor, om vikt och vad det innebär att bära vikt, om att vara tillsammans och att vara isär.

Mohamed flyttade till Paris för att dansa som 15-åring men det var först efter att han fick permanent belgiskt medborgarskap som han fick möjlighet att öra sig fritt mellan hemlandet Tunisien och dansscenerna i Europa. Medborgarskapet gjorde också att han nu kunde ta med sin mamma som genom släktskapet tillslut kunde få visum till att besöka Europa.

När

1 & 2 december kl 19

Pris

280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Du hittar scenen Elverket på Linnégatan 69, cirka 400 meter från tunnelbanestationen Karlaplan.