Tillfällig utställning

The New Black Vanguard – Fotografi mellan Konst och Mode

Pågår till 2 oktober

Fotografiska

Möt The New Black Vanguard – en global rörelse av bildskapare som välter omkull etablerade representationsmodeller och gör utrymme för nya ideal. I utställningen The New Black Vanguard: Fotografi mellan konst och mode – curerad av Antwaun Sargent – medverkar konstnärer som Campbell Addy, Dana Scruggs, Tyler Mitchell och Awol Erizku.

– Att visa upp svart skönhet är en rättvisehandling, säger Tyler Mitchell.

The New Black Vanguard samlar fotografer från olika länder som arbetar på varsitt håll, men med samma mål: att omkullkasta gamla representationsmodeller och lyfta det svarta motivet i fotografi- och modevärlden. I utställningen The New Black Vanguard – Fotografi mellan konst och mode berättas historier av denna globala rörelse av bildskapare som via sina kameror förändrar en hel bransch. Tyler Mitchell, en av de fotografer som medverkar, var så sent som 2018 den första svarta fotografen att porträttera ett omslag för amerikanska Vogue med sin bild på den gravida superstjärnan Beyoncé. Idag syns verk av The New Black Vanguard ofta på omslagen av etablerade modemagasin världen över. 

Förutom Tyler Mitchell är Campbell Addy, Dana Scruggs, Awol Erizku och Micaiah Carter några av fotograferna i utställningen. 

Läs mer här

När

20 maj-2 oktober

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följ skyltarna längs Stadsgårdskajen från Slussen