Tillfällig utställning

The Mystery of Banksy – "A Genius Mind"

Pågår till 4 februari 2024

Stadsgårdsterminalen

Världsberömd men ändå ett mysterium – Banksy är den Bristolfödde och fortfarande anonyma graffitikonstnären och målaren som är känd för att utmana konstvärldens gränser och vars arbete har orsakat uppståndelse och rubriker i flera år.

The Mystery of Banksy – A Genius Mind är utställningen som täcker in alla beståndsdelar av ikonen Banksy, som berättar historien om konstnärens mästerverk och som utmanar betraktaren till att själv använda konsten som ett sätt att påverka. Utställningen är oöverträffad i sitt slag med fler än 150 presentationer av verk av den hyllade street art-konstnären.

Graffiti, fotografier, skulpturer, videoinstallationer och tryck på olika material som canvas, tyg, aluminium, Forex och plexiglas har reproducerats speciellt för denna speciella utställning. The Mystery of Banksy – A Genius Mind ger besökaren en omfattande överblick och inblick i hela den geniala och exceptionella konstnärens verk i en genomarbetad och unik miljö. I linje med Banksys motto „Copyright is for losers ©TM“ är denna hyllning och de verk som visas där inte auktoriserade av konstnären på grund av hans anonyma status.

När

27 september 2023 – 4 februari 2024

Pris

140-240 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Röda och gröna tunnelbanelinjen stannar vid Slussen. Flera bussar stannar vid Södermalmstorg. Google Maps visar ibland fel, men det går bra att promenera till Stadsgårdsterminalen från Slussen. Följ skyltarna mot Stadsgårdskajen och promenera längs med kajen och vattnet

Annonser: