Konsert

The Libertines – up the bracket

Under en period på 00-talet var The Libertines världens bästa band. Magnetismen i deras dekadenta, sköra magi fick hundratusentals unga människor att kasta sig handlöst in i deras urbrittiska universum för att sedan aldrig riktigt lämna det. Inte efter att ha upplevt intimiteten när Carl Barât och Pete Doherty sjunger så nära varandra att läpparna nästan möts. Inte efter att ha dragits med i deras skenande kaos, alltid en hårsmån från att kantra. Men att brinna så starkt har ett pris och problemen är nästan tröttsamt väldokumenterade. Dohertys drogmissbruk, konflikterna medlemmarna emellan, vänner som blev fiender. Det var skrivet i stjärnorna att det inte skulle vara för evigt.

I år är det 20 år sedan den ikoniska debuten ’Up The Brackets’ kom. 20 år sedan The Libertines skapade en plats där drömmar föds och identiteter blir till. Det blev ett par skivor till dock. Den utmärkta självbetitlade uppföljaren kom 2004 och 2015 – efter olika musikaliska utflykter och än mer kaos – samlades bandet för att göra fina ’Anthems For A Doomed Youth’. Sedan dess har bandet gjort ett par turnéer men det var nästan två decennier (!) sedan legenderna senaste besökte Stockholm. 

När

31 oktober kl. 19.30

Pris

595 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbanans gröna linje (nr 17, 18 och 19) från T-Centralen. Allra närmast är att kliva av vid Globen men eftersom det kan vara många som kliver av vid Globen samtidigt kan man kliva av vid andra stationer i närheten med bara ett par minuters promenadavstånd:
– Gullmarsplan
– Skärmarbrink
– Blåsut
– Sandsborg
– Enskede Gård