Konsert

Jazz

Tessan Milveden

Den Stockholmsbaserade sångerskan Tessan Milveden har en gedigen bakgrund i jazz – och bluesmusik  och har sedan 1980-talet samspelat med en mängd fina musiker på jazzscener runtom i landet. Hon är uppskattad för sin varma fylliga stämma, sin personliga interpretationskonst och sin starka kommunikation med publiken. 2022 skivdebuterade Tessan Milveden äntligen med en skiva i eget namn, Openness, som består av ett urval av inspelningar från tidigare år. Skivan har fått ett mycket fint mottagande.

Recensenten Mats Hallberg i JAZZ/OJ  framhåller sångerskans kvaliteter såsom ” suverän intonation, livserfarenhet i fraseringen och interaktionen med musikerna”.

Kvällens konsert är således en skivrelease, där en rad välrenommerade musiker framträder tillsammans med sångerskan i de olika konstellationerna som hörs på skivan. Räkna med känslosamma interpretationer såväl som en hel massa  spelglädje och sväng, med stort utrymme för solister som Krister Andersson (sax och klarinett), pianisterna Göran Strandberg och Ann Blom.

När

30 augusti kl 20

Pris

120-250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching