Tillfällig utställning

Terry O´Neill – Stars

Pågår till 16 oktober

Fotografiska

Ingen kom stjärnorna så nära som Terry O’Neill. Den brittiska fotografen är en av världens mest berömda, och från 1960-talet fram till sin död 2019 porträtterade han otaliga filmstjärnor, Hollywoodkändisar, kungligheter och idrottare. Stars på Fotografiska blir den största utställningen med Terry O’Neill någonsin och en retrospektiv över den hyllade fotografens unika arbete med hundratals ikoniska bilder. Flera av dem visas för första gången.

– Vi har fått tillgång till hela Terry O’Neills arkiv och har även fått möjlighet att scanna in opublicerade bilder exklusivt för den här utställningen. Det är en otrolig bildskatt, säger Johan Vikner, curator för Stars och Director of Global Exhibitions på Fotografiska.

I utställningen Stars syns bland annat världskända porträtt på Brigitte Bardot och Mick Jagger i färg för första gången, och aldrig tidigare visade fotografier på stjärnor som Elvis Presley och Bianca Jagger. Två svenska stjärnor dyker också upp i utställningen: Britt Ekland och Izabella Scorupco. Välkommen till Fotografiska från och med den 18 juni för att kliva in i Hollywoodhistoriens största bildskatt.

Läs mer här

När

18 juni-16 oktober

Pris

Ingår i entréavgiften

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följ skyltarna längs Stadsgårdskajen från Slussen