Dans

Terrarium – Norrdans

7 mars

Dieselverkstaden

I denna uppdiktade oas, tar dansen och rörelsen plats runt en hyperkonstruerad dansbana och längs en simulerad runway.

Till musikens toner dansar denna klunga genom komplexa och detaljrika koreografier, i självklar gemenskap och den ödsligaste ensamhet.

Genom en talande mix av väl avvägd spretighet, framträder en liten värld i världen, ett terrarium, som blir skådeplatsen för ett vilt dansdrama.

”Det som vi tycker är spännande i tanken om terrariet är på många vis likheten med teatern. Dessa båda rum är just avgränsade ytor för landlevande organismer, vars primära funktion, förutom att förse dessa varelser med en funktionell plats för deras aktivitet, är att de ska beskådas. Med Terrarium bygger vi alltså på sätt och vis upp en teater i teatern. Och i just detta terrarium har ett svenskt kalhygge flyttat in tillsammans med nio typer. Detta gäng bor inte bara här, de har också en väldigt viktig uppgift, de är varandras miljö och de blir varandras landskap.”
Koreografiduon OR/ELLER

Arrangör: Norrdans

 

När

7 mars 19:00-20:00

Pris

219 kr/biljett

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Dieselverkstaden ligger på Marcusplatsen 17 i Sickla, i Sickla Köpkvarter. Det tar ca: 10-15 minuter att ta sig hit från Slussen med buss. Håll koll på sl.se för aktuella förbindelser! Det byggs mycket i Nacka och hållplatser flyttas och stängs av periodvis.

Vill man åka tåg så har Tvärbanan ändhållplats i Sickla. Från måndag 6 februari och två år framåt är Tvärbanans ändhållplats Sickla flyttad till en tillfällig hållplats vid Uddvägen 5-9 i Nacka, belägen mitt emellan Sickla udde och Sickla.
Det är 600 meter till Dieselverkstaden från Uddvägen 5-9 och närmsta vägen att gå är Sicklastråket.