Konsert

Klassiskt

Teodor Wolgers

7 oktober

Kulturhuset Stadsteatern

Teodor Wolgers är kompositören och pianisten som hörs på både Berwaldhallen och i PSL. På nya albumet ”Dialogues” drar han inspiration från konstvärlden och samarbetar med artister som Sara Parkman och Midori Hirano. Till Kulturhuset kommer han den 7 oktober, på scen samma kväll: James Heather!
 

Teodor är redan en välrespekterad nyklassisk kompositör och pianist. Hans instrumentala och ofta melankoliska pianomusik har redan streamats över 50 miljoner gånger bara på Spotify, och hans bearbetning av Daniel Avery & Alessandro Cortinis Illusion of Time beskrevs som ett ”cinematiskt och optimistiskt mästerverk” av Sian Eleri på BBC Radio 1.

2021 släppte Wolgers sitt första album Distractions In A Capitalist World, ett ambitiöst konceptalbum som undersöker och ifrågasätter den samtida kapitalismen. Utöver sin solokarriär verkar Wolgers även som producent och låtskrivare. 2022 komponerade han ledmotiven till två svenska dokumentärfilmer (Black Angels och Längtan till Áhkká). Han har också skrivit och producerat spåret Holy av Elias som nyligen fick popularitet genom Netflix-serien Young Royals, säsong 2.

När

7 oktober kl 19.30

Pris

225 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Annonser: