Dans

TANZ

9–10 november

Dansens Hus

En rigorös balettmästarklass under ledning av Beatrice Cordua – den första ballerinan som dansade ’Le Sacre de Printemps’ naken (John Neumeiers ’Le Sacre’, 1972) – utgör ramen för ’TANZ’, den österrikiska koreografen Florentina Holzingers aparta föreställning som vi nu visar på vår stora scen.  

Inbäddad i en Suspiria-liknande atmosfär bevittnar vi förstörelsen av de kvinnliga arketyperna, motiv från balett, komedi och pornografi ingår i de gemensamma ritualer som dansarna – kvinnor mellan tjugo och åttio år –  använder sig av för att bemästra sina kroppar. Ibland blir det riktigt obekvämt – för vem är det som bestämmer skönhetsidealet i dansen och samtidigt gränsen för vad den mänskliga kroppen tål? 

Koreografen Florentina Holzinger är känd för sina kraftfulla fysiska prestationer. 

Observera att ett antal scener innehåller mycket explicit nakenhet, intensiv självsmärta och blod. Detta kan vara störande för vissa åskådare. Strobljuseffekter används och rökning på scenen.  

När

9 & 10 november kl 19

Pris

345 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Du hittar Stora och Lilla scen på Barnhusgatan 14; ett gångavstånd från Centralstationen. Närmaste tunnelbanestationerna är T-Centralen (uppgång Vasagatan) eller Hötorget (uppgång Olof Palmes gata). Närmaste busshållplats är Norra Bantorget.