Konsert

Sylvia Vrethammar – Back in Town

31 maj

Grünewaldsalen på Konserthuset

”Ruset från konserten 2019 i Grünewaldsalen är fortfarande kännbart. Kort efter konserten vidtog andra tongångar i form av avskildhet, livemusiken upphörde och vi befann oss plötsligt i ett väntrum. När nu dörren öppnats igen är längtan till min kommande konsert i Grünewaldsalen att likna vid den längtan jag hade som barn inför julafton.”

Det säger Sylvia Vrethammar, en av Sveriges mest internationella artister med oräkneliga framgångsrika turnéer och gästspel i Skandinavien, Tyskland, England, Brasilien, Kina och USA bakom sig.

Vid den här konserten har hon med sig en traditionell jazzkvartett som förgylls med en träblåskvintett. Musikerna kommer både från jazzen och den klassiska musiken och låtarna vi får höra känner vi igen som typiska för Sylvia – med ett undantag! Brasilien har fått ge plats för mer jazz och pop. Naturligtvis finns kompositörer som Vinicius de Moraes och Antonio Carlos Jobim bredvid Cole Porter, Lennon/ McCartney, George Gershwin och Stevie Wonder. Alexander Gietz och Sylvia själv bidrar med kompositionen Back in Town som också namngett konserten.

”En vän tände musiken i frasen ’When you’re back in town, give me a call’ säger Sylvia. ”Sedan föll denna svängiga enkla komposition på plats och jag citerar gärna textraden: ’Stars shine from heaven when spring is here!’ Med mitt nya album More Champagne ska vi fira detta tillsammans”.

När

31 maj kl. 19.30

Pris

350 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.