Konsert

Sweet Destiny av Kiosk

Sweet Destiny är en rockmusikal skapad av det iranska bandet Kiosk och belyser sociala problem och bristen på mänskliga rättigheter. Musikalen som även finns i film-format, skapat av regissörer som har vunnit flera internationella priser.

En djärv och briljant ny rockopera, SWEET DESTINY, tar itu med den hårda verkligheten med Irans dödsstraff.

FÖRSTA I SITT SLAG: Rockmusikalen är det första albumet eller musikalen på farsi som tar upp dödsstraffet.

SWEET DESTINY, en ny musikalisk film och album från det banbrytande iranska bandet Kiosk, kämpar för avskaffandet av detta omänskliga straff. Kiosk bildades i Teheran 2004 och är det mest populära och inflytelserika bandet i den iranska diasporan, efter att ha lämnat Iran på grund av censur.

”Sånger som talar till en generation”, säger BBC World. ”Kiosks svidande politiska satir är gömd i dess blues och folkliga sound… Deras texter är en social kommentar till de frågor som påverkar iranier över hela världens vardag.” Tidningen Time noterade bandets popularitet och makt och skrev: ”Ett band som kan kritisera den iranska regeringen utan vedergällning.”

När

3 september kl. 19

Pris

250 kr + serviceavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.