Gratis

Tillfällig utställning

Konsthall

Stockholmsbilder 20 augusti – 11september

Stockholmsbilder öppnar till hösten i Väsby Konsthall. Tre konstnärer Eva Lindgren, Anna Åkerström, Bia Ullenius Hellström ställer ut tillsammans. 

Eva Lindgren har rest runt i Europa och målat omgivningen utomhus, mest i olja. Numera målar Eva hemma i sin ateljé med egen äggoljetempera, motiven är framförallt Stockholm och dess olika uttryck. ” Mina bilder är ett sätt att försöka försvara det jordiska paradis vi lever i och som allt konstutövande: en fredsgärning”.

Anna Åkerströms konstnärsskap innefattar kolteckning, surrealistiska skulpturer och skruvade serier. Hon är yrkesverksam som handbokbindare. På Konstskolan Idun Lovéns skulpturlinje upptäckte hur facinerande det är att göra tredimensionella stockholmsbilder.

Bia Ullenius Hellström målar med förkärlek Stockholm men återger staden på sitt eget sätt – en förenklad bild av verkligheten. ” Jag vill fånga vägen till en tänkt helhet, men stannar ofta innan jag är framme, vilket kan ge en imaginär bild av motivet. Det centrala i mitt måleri är ljus, färg och enkelhet. Ljus och skuggor ger den enkla bilden av ett liv”.

Varmt välkommen till höstens första utställning!

När

Sommarstängt f n v men öppnar igen 20 augusti!
Onsdag-torsdag 12-17
Fredag-söndag 12-16.

Pris

Frivillig entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till station Upplands Väsby och ca 15 minuters promenad till Konsthallen.
Buss 562 och 568 från Upplands Väsby Station till hållplats Sigma, 2 minuters promenad till Konsthallen.
Konsthallens entré ligger tillfälligt på lastkajen.