Festival

Jazz

Stockholm Women's International Jazz Festival 2024

Stockholm Women’s International Jazz Festival 2024 är tillägnad artister från Iran och Afghanistan. Kvinnliga jazzmusiker som representerar alla kvinnliga röster i sina ursprungliga länder, som nu tystas av lagar men kämpar för att bli hörda (#womanlifefreedom).

Se hela kvällens program på Faschings webbplats.
Kvällen avslutas med “Bridges”, en ny del av festivalen som avser skapa samarbeten mellan Svenska och internationella artister,  främja dialog och bygga nätverk.

Kvällen inleds med den iranska etnomusikologen och filmskaparen Yalda Yazdani, från universitetet i tyska Siegen, som kommer att hålla ett kort föredrag och visa några videor från hennes filmprojekt ”Female voices of Iran” och ”Female voices of Afghanistan”.

Semente är stolta över att få samarbeta med Shamsia Hassani, den första kvinnliga graffitikonstnären i Afghanistan, som skapat konstverket för vår officiella affisch. En ung afghansk kvinna som dyker upp ur klart vatten och håller ett pianoklaviatur format som vingar. En kraftfull bild liksom alla Shamsias enastående konstverk. Den skildrar afghanska kvinnors sorg och desperation under talibanernas diktatur, men bär även en glimt av hopp om  förändring som förr eller senare måste komma. En numrerad upplaga, signerad av konstnären, kommer att finnas till försäljning denna kväll. Pengarna från försäljningen går till arbetet med att stödja kvinnors rättigheter i dessa länder.

Som medlemmar i Europe Jazz Network medverkar vi i kampanjen #womentothefore som jobbar för en rättvisare och mer balanserad kreativ musiksektor.

När

8 mars

Pris

200-300 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Spana in Welmas olika guider

Annonser: