Jazz

Festival

Stockholm Women’s International Jazz Festival 2023

För det första så kommer SWIJF att hylla kvinnliga bandledare och kompositörer inom jazzen, på den internationella kvinnodagen, 8 mars. För första gången i festivalens historia så kommer ett enda land att stå i fokus: Ukraina. 

Semente Cultural Productions har bestämt sig för att göra ett statement och stödja inte bara de som är generellt underrepresenterade på våra scener, utan även de röster som tystas och vars kultur är hotad (#womenforpeace). I samarbete med Ukrainan Institute och Embassy of Ukraine in the Kingdom of Sweden, har tre ukrainska band, ledda av kvinnor, valts ut för att  framträda för allra första gången i Stockholm. 

För andra året i rad kommer festivalen genomföras tillsammans med Fasching, det bästa forumet för att presentera ny, intressant jazz i Sverige. Väggarna i den anrika jazzklubben kommer att fyllas av en utställning med Jenny Svenberg Bunnels teckningar från festivalens fyra tidigare upplagor. Bunnel fick möjlighet att tacka av alla artister som stått på festivalens scen (inklusive den streamade upplagan 2021) och resultatet är en konstnärlig inblick i fyra års upplevelser tillsammans med den nutida jazzens mest intressanta kvinnliga röster.När

8 mars kl 19

Pris

200-300 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.