Konsert

Stockholm Swing All Stars

28 augusti

Konserthuset

Välkomna till en sprakande jazzkonsert tillsammans med Stockholm Swing All Stars som på sitt personliga sätt lockar fram det bästa ur jazzen. Sedan starten för två decennier har bandet haft en fot stadigt förankrad i jazzmyllan medan den andra har varit på upptäcktsfärd, alltid med musik som berör och rycker med.

Vi får uppleva fantastisk och tidlös musik av jazzgiganter som Duke Ellington, Count Basie och Dizzy Gillespie som stöps om i kreativa bearbetningar av bandets medlemmar – som också har inspirerats att komponera i mästarnas anda. En del arrangemang är vackra, andra intrikata, somliga bluesiga och medryckande, men alla är fulla av själ. Tack vare sina suveräna musiker och arrangemang har Stockholm Swing All Stars-sound ett alldeles eget karaktäristiskt sound som andas 40-tal men ändå är helt unikt.

Bandet startades 2002 och firar i år 20-årsjubileum. Det firas med att de bästa låtarna från bandets begynnelse har dammats av och fräschats upp, men framförallt allt med nya låtar som finns med på nya skivan, ”Listen!!!” som med en här konserten får sin release.

På toppen ligger stjärnskottet Karl Olandersson med sin säkra trumpet, och i botten den erfarne Göran Linds solida bas. Däremellan finner vi Sveriges förnämsta swingtrummis Mattias Puttonen och den ständigt innovative och närvarande Daniel Tilling på piano. Dessutom Fredrik Lindborgs magnifika tenor och Klas Lindquists eleganta altsaxofon och klarinett. En fröjd att höra är naturligtvis också Dicken Hedrenius idérika trombonspel.

När

28 augusti kl. 19

Pris

130 – 390 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.