Festival

Stockholm Pride Festival

1–7 augusti

Stockholm Pride

Stockholm Pride-festival är en av Sveriges absolut största festivaler! En viktig festival där HBTQ+-personers rättigheter uppmärksammas. Årets tema är att bekänna färg. 

Så här förklarar Stockholm Pride-festival själva: 

Nu är tiden att ta ställning och våga vara obekväm, att sprida glädje och kärlek, att resa sig upp och stå stolta tillsammans.

Festivalen kommer pågå under 6 dagar och hela Stockholm kommer vara fyllt av färg. I Pride-House värnas det demokratiska samtalet och vikten att mötas, reflektera bakåt och blicka framåt. Det är en plattform där organisationer, föreningar med mera kan mötas och utbyta erfarenheter och utmaningar tillsammans. Här hittar du workshops, författarsamtal och debatter. 

I Pride-Park kommer fantastiska artister, utställare och restauranger och barer vara på plats. Klassisk festivalmat men även smårätter och snacks kommer finnas. På stora scenen sker invigningen, schlagerkvällen och avslutningscenen, något som absolut inte får missas. 

Självklart kommer även Pride-parade ske! Skandinaviens största Prideparad med ca 50 000 deltagare och 500 000 i publiken. Pride City innebär allt som kommer ske i city under denna vecka, såsom utställningar, stadsvandringar och fester. Detta och mycket mer kommer att ske runt om i Stockholm under pride-veckan. En viktig festival som absolut inte får missas! 

Festivalen sker över hela Stockholm, klicka här för mer information. 

När

1-7 augusti

Pris

450 – 600 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Festivalen sker på flera platser i Stockholm, se hemsida för exakta platser.