Konsert

Stockholm Jazz Underground

Stockholm Jazz Underground bildades 2015 av tre av sin generations mest aktiva och intressanta musiker/kompositörer inom den samtida jazzen, med visionen att skriva nutida, melodisk och svängig jazz för en lite större grupp. En grupp med ett stort sound som närmar sig storbandets, men med den musikaliska friheten från ett mindre band.

För detta handplockade de några av sina absoluta favoritmusiker. Det är ett minst sagt namnkunnigt gäng med några av sin generations mest eftersökta musiker.

Det rör sig om ny specialskriven, utforskande och groovig jazz, med breda influenser från samtida musikstilar men med en stark koppling till traditionen. Musik direkt från Stockholms källarlokaler inspirerad av storstadens puls!

Våren 2016 gick gruppen in i studion för att spela in sin debutskiva som kom ut året efter, och de har sedan dess gjort flera hyllade konserter runt om i landet. Under det kommande året planerar gruppen att spela in uppföljaren till debuten. En stor del av den musiken kommer att uruppföras under kvällen. 

När

9 juni

Pris

120 – 250 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.