Festival

Stockholm Early Music Festival

1–6 juni

Stockholm Early Music Festival

Stockholm Early Music Festival är Nordens största internationella evenemang för barock, renässans och medeltida musik. Med variation och kvalitet som motto lyfter festivalen fram den tidiga musikens mångfald och erbjuder ett program med känd och okänd musik från hela världen, med svenska som internationella artister. Festivalen har hållits årligen i den historiska miljön i gamla stan sedan 2002, i den speciella sommar atmosfären i början av juni. På programmet finns lunch-, eftermiddags- och kvällskonserter, seminarier och masterclasses. 

Stockholm Early Music Festival är stolta över att ha en barockpremiär i modern tid! Pjäsen ”Birger Jarl och Mechtild” av Gustav III, Francesco Uttini och Philip Johnsen, en ”medeltidsbarockopera” och ett av historiens första uppsatta musikverk på svenska, ges på Musikaliska – en smygtitt på Sveriges nya Nationalscen för tidig musik!

Med lika stor spänning välkomnar de den världsberömda ensemblen Les Talens Lyriques under Christophe Rousset, som invigning av festivalens 21:a upplaga. Den tyska gambastjärnan Hille Perl bjuder in både solkungen och dig till dansdrömmar, medan den engelska superkören Tenebrae väcker häpnad genom polyfonins under. 

Ukrainskt banduraspelande, en manlig sopran, en okänd kvinnlig kompositör i 1700-talets London och medeltida djurmusik kryddar utbudet. Till finalen intar Theatre of Voices & Camerata Øresund scenen för en välljudande nordeuropeisk musikalisk parad. Dessutom finns det 20 konserter, föreställningar och seminarier att upptäcka.

Det är aldrig för sent för tidig musik!

Festivalen kommer ske på flera olika platser i gamla stan, se hemsida för mer information. 

När

1-6 juni

Pris

Se hemsida för priser

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Gröna och röda linjen, hållplats Gamla stan.

Stockholm Early Music Festival