Dans

Stina Nyberg – Chest

8–11 maj

Dansens Hus på Elverket

Chest ger sig in i mänsklighetens rövhålighet i en utforskande koreografi i skärningspunkten mellan ekologi, djur och maskulinitet.

I ett försök att föreställa sig en annorlunda värld går Chest rakt in i undergången som en plats där nya varelser kan uppstå. Hybrider – som inte är en bil – utan en varelse som rör sig och blir berörd, och agerar som frontfigur, bakgrund och miljö. 

Chest är en koreografi i skärningspunkten mellan ekologi, djur och maskulinitet. Här flätas till synes motsägelsefulla begrepp som hård och mjuk, slak och styv, eller hårig och skallig samman i svettiga försök att vara natur för varandra. Med Chest fortsätter Stina Nyberg att utforska nya musikaliska horisonter, denna gång i samarbete med kompositören Kaki King, baserad i New York, USA. King anses vara en av världens främsta gitarrister, känd både för sin tekniska briljans och för sin ständiga strävan att tänja på instrumentets gränser.  

Chest är den tredje delen i Nybergs undersökning av mänsklighetens rövhålighet, som tidigare utvecklats i Sweet (MDT 2022) och The Dawn Chorus (Norrdans 2022).   

*Middle C, William H.Gass 

När

8, 10 och 11 maj

Pris

280 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbanans röda linje till Karlaplan

Spana in Welmas olika guider

Annonser: