Gratis

Tillfällig utställning

Stina Eidem

Pågår till 6 november

Fullersta Gård

Med distinkta penn- och tuschdrag, ofta på resande fot, avbildar Stina Eidem det humoristiska och innerliga i tillvaron. Hon lyfter fram det vi ser, men inte alltid kan sätta fingret på. Hos henne blir gester och mimik helt avgörande i att frambringa personligheten hos de människor och djur som porträtteras. Repetition använder hon som ett grepp för att påvisa det absurda i stereotypen. De karaktärer vi möter är inte schablonartade, istället öppenhjärtiga, självständiga och inlevelsefulla, och inte minst dubbeltydiga.

I utställningen på Fullersta Gård som innehåller teckning, grafik och skulptur samsas förbisedda höns med medialt uttröskade politiker från hennes mångåriga uppdrag för Dagens Nyheter (1983-2017). Tillsammans förefaller de alla oförställda och upptagna av sin aktivitet. De senaste tio åren har hon intensivt studerat fågelvärlden på naturhistoriska museer, naturaliekabinett och fågelmarknader i Sverige och utomlands. Stina Eidem intresserar sig för motiv som i traditionella sammanhang ofta anses som obeaktade, eller som hon själv utrycker det: ”De som spelar birollen”. En liten skulptur föreställande en hund vittnar om det, på bakbenen med fladdrande långa öron törstar den ivrigt efter vår uppmärksamhet.

Stina Eidem 

Stina Eidem är född 1942, bor och verkar i Stockholm. Hon har studerat vid Konstfack och innehar en fil kand. i konstvetenskap, estetik, litteraturvetenskap från Stockholms Universitet. Hon har även studerat på Kungliga Konsthögskolan i tekniker som mural, glas, betong och grafik. För Dagens Nyheter har hon tecknat politikerporträtt för ledarsidan och också gjort tecknade resereportage samt kultur- och modeillustrationer.

LÄS MER HÄR!

När

25 augusti–6 november

Pris

fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg eller buss till Huddinge station.

Ta vänster när du kommer ner till markplan och följ gångvägen fram till Fullersta Gård (Fullersta Gårdsväg 18).

En mindre parkering finns vid Fullersta Gårdsväg 18. Större parkering finns på Norrängsvägen 1, eller i något av Huddinge centrums parkeringsgarage.