Jul

Stämningsfulla toner på julafton

24 december

Nordiska museet

I Stora hallen glimmar vår sju meter höga julgran, i år med dekorationer av konstnären Siri Carlén. Vid flygeln sitter Martin Al Khalili och bjuder dig som besöker Nordiska museet på julafton på klassisk julmusik och julig cocktailjazz.

Martin Al Khalili
Martin Al Khalili är en 22 årig pianist och kompositör som tidigare studerat på Kungliga Musikhögskolan. Han har spelat orgel ett flertal gånger i Stockholms kyrkor och är specialiserad inom improvisation och komposition. Martin spelar 12.00–15.00.

Nordiska museets julgran
Varje jul står en sju meter hög gran i Stora hallen på Nordiska museet. I år skapar illustratören och konstnären Siri Carlén dekorationerna och en gran som strålar av gästfrihet och värme. Siri Carlén ser julgranen som symbol för firande och medmänsklighet. Hon har valt att skapa hängen i form av små porträtt som får befolka granen. Det blir ett varierat och färgstarkt persongalleri som välkomnar besökare till Nordiska museet.

Siri Carléns konstnärskap innefattar både skulptur, måleri, textil och teckning. Hennes teckningar i klara pasteller på svarta eller färgade papper har ofta motiv hämtade från den egna vardagen, familjen och naturen. Hennes arbete är lekfullt, dynamiskt och mycket färgstarkt. Där finns tydliga spår av själva produktionen, materialet och den mänskliga handen.

Varmt välkommen!

När

24 December kl. 12–15

Pris

Ingår i entréavgift

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana till Karlaplan.
Buss 67, 69 eller 76 samt spårvagn Linje 7 till hållplats Nordiska museet/Vasamuseet
Färja till Allmänna gränd från Slussen (På sommaren finns även en färjeförbindelse till Nybroplan)