Stadsvandring

Stadsvandring: Eva-Lisas monument

Välkommen till en stadsvandring som följer i den lesbiska aktivisten och transpionjären Eva-Lisa Bengtsons (1932–2018) fotspår på Södermalm.

Vi rör oss från 1960-talets första klubb för transpersoner på Östgötagatan – via aktioner med Lesbisk front och byggandet av kvinnohus – till gemenskapen i Golden ladies och Jerry’s damklubb. Utifrån ett personligt porträtt tecknas en bild av Stockholms HBTQ-historia, en livsviktig gemenskap och en på samma gång både politisk och personlig kamp.

Stadsvandringen om Eva-Lisa Bengtson är möjlig eftersom hon arkiverade sitt liv och sina gärningar och förstod att rörelserna hon verkade i var historiska. Det ger oss möjligheten att berätta en historia med som rymmer nyanser och komplexitet. #Arkivism

GUIDE
Stadsvandringen är skapad och leds av konstnären Sam Hultin och är en del av projektet Eva-Lisas Monument, som lyfter fram Eva-Lisas pionjärarbete.

När

31 juli och 2 augusti

Pris

100, 150 eller 200 kronor. Du väljer själv hur mycket du vill betala. Begränsat antal platser. Förköp av biljett via Tickster krävs.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmsta Tunnelbanestation är Medborgarplatsen

Annonser: