Konsert

Mat-evenemang

Soppkonsert – Rising Stars med saxofon

3 februari 2023

Konserthuset

Rising Stars är ett unikt och framåtblickande samarbete mellan 22 av Europas ledande konserthus som ingår i ECHO – European Concert Hall Organisation. Varje år utses en handfull unga artister och ensembler från olika länder som får möjlighet att turnera till alla konserthusen och möta en internationell publik. Missa inte möjligheten att höra framtidens klassiska stjärnartister redan idag. Erfarenheten visar att de som tagits ut till Rising Stars också får en internationellt framgångsrik karriär. Under en intensiv kammarmusikhelg i Konserthuset Stockholm presenteras årets Rising Stars.

Saxofonisten Jess Gillam, nominerad till Rising Stars av Sage Gateshead, har tidigare framträtt vid Last Night of the Proms och som första saxofonist nått finalen i BBC Young Musician. 

Tillsammans med pianisten pianisten Zeynep Özsuca presenterar hon ett program som bland annat innehåller musik av Poulenc och nyskrivet av Edmund Finnis (ECHO:s beställningsverk).

Meny: Rödbetssoppa med örtolja & friterade gulbetor. Soppan serveras med surdegsbröd, knäckebröd, vispat smör och ost samt dryck och kaffe/te med liten kaka. Alla soppor är laktos- och glutenfria. Meddela oss eventuella önskemål om specialkost vid bokning.

Läs mer om Rising Stars

När

3 februari kl 12.15

Pris

Pris: inkl soppa 280 kr / Läktarplats 125 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.