Konsert

Mat-evenemang

Soppkonsert med franskt guld

17 mars 2023

Konserthuset

En stråkkvartett ur Kungliga Filharmonikerna inleder denna konsert med musik av Édith Canat de Chizy, fransk tonsättare född i Lyon 1950 men bosatt i Paris. Hon har komponerat för alla besättningar, inklusive en mängd orkesterverk. Hennes verk har ofta fantasieggande titlar, och Stråkkvartett nr 4 från 2017 är inget undantag: En noir et or – ”I svart och guld”. Musiken är inspirerad av James Whistlers suggestiva målning Nocturne in Black and Gold – The Falling Rocket (1875). 

Guld kan man också tala om i Debussys stråkkvartett i g-moll, ett av genrens stora mästerverk. Den är traditionellt upplagd med fyra satser, men inom den välkända formen har Debussy vaskat fram musikaliskt guld med lyriskt smeksamma melodier, rytmiska utmaningar och överraskande harmonier.

Meny: Krämig blomkålssoppa med örtolja & serranokrisp. Soppan serveras med surdegsbröd, knäckebröd, vispat smör och ost samt dryck och kaffe/te med liten kaka. Alla soppor är laktos- och glutenfria. Meddela oss eventuella önskemål om specialkost vid bokning.
 

När

17 mars kl 12.15

Pris

Pris: inkl soppa 280 kr / Läktarplats 125 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.