Konsert

Mat-evenemang

Soppkonsert med Beethoven

Kring förra sekelskiftet kunde för första gången en rad kvinnliga tonsättare träda fram i rampljuset i Sverige. En av dem var Valborg Aulin, verksam som tonsättare, pianist och pedagog. Hon studerade för bland andra Ludvig Norman, som också hjälpte henne till utlandsstudier i bland annat Paris. Hennes korta och melankoliskt sjungande Elegie för violin och piano är en bearbetning av musik ursprungligen skriven för piano. 

De flesta av sina sonater för violin och piano komponerade Beethoven inom loppet av fem år runt sekelskiftet 1800. Bara den sista som vi hör här, den tionde i G-dur, tillkom något senare: 1812. Det är ​​stämningsfull och pastoral musik, den kanske innerligaste av alla hans violinsonater; laddad med smärta, längtan och stark passion.

Meny: Vit sparrissoppa med kallpressad rapsolja & friterad svartkål. Soppan serveras med surdegsbröd, knäckebröd, vispat smör och ost samt dryck och kaffe/te med liten kaka. Alla soppor är laktos- och glutenfria. Meddela oss eventuella önskemål om specialkost vid bokning.

När

12 maj kl 12.15

Pris

Pris: inkl soppa 280 kr / Läktarplats 125 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.