Klassiskt

Mat-evenemang

Soppa med viola och piano

22 september

Konserthuset Stockholm

Mot slutet av sitt liv upplevde Brahms att han var färdig med komponerandet. Men när han fick höra klarinettisten Richard Mühlfeld ångrade han sig och komponerande  den berömda klarinettkvintetten och två sonater för klarinett och piano. Att det blev mästerverk insåg han till och med själv, och en av sonaterna hör vi i versionen för viola.  

Den engelska tonsättaren och altviolinisten Rebecca Clarke var en av Storbritanniens första kvinnliga professionella orkestermusiker. Hennes lärare i komposition uppmanade henne att byta från violin till viola, för då skulle hon ”vara i centrum av orkesterns klang”. Violan blev också grunden för Rebecca Clarkes verksamhet, både som tonsättare och musiker, och vi hör hennes varma, lågmälda och melodiösa Morpheus och ett verk som saknar titel. 

Meny: Skogsvampsoppa med tryffel. Soppan serveras med surdegsbröd, knäckebröd och vispat smör samt dryck och kaffe/te med liten kaka. Alla soppor är laktos- och glutenfria. Meddela oss eventuella önskemål om specialkost vid bokning.

När

Fredag 22 september kl 12.15

Pris

Pris: inkl soppa 295 kr / Läktarplats (exkl soppa) 130 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Annonser: