Mat-evenemang

Klassiskt

Soppa med nya stråkkvartetter

19 januari 2024

Konserthuset Stockholm

Två verk av unga amerikanska tonsättare.

Konserthuset har vi tidigare hört hennes medryckande Carrot Revolution för stråkkvartett. Här kommer en ännu nyare stråkkvartett, Porcupine Wash. Nej, det är inte en igelkott (porcupine) som porträtteras: det är namnet på en plats i öknen, inåt landet öster om Los Angeles.

Från amerikansk västkust till östkust. Caroline Shaw är född där, i North Carolina, och även hennes verk berättar om en plats: museet och forskningscentret Dumbarton Oaks i Washington DC. Titeln Plan & Elevation refererar till hur arkitekter gestaltar en byggnad med sina omgivningar, och Shaws musik är en personlig vandring genom egendomens trädgård. 

De båda amerikanska verken framförs av en stråkkvartett ur Kungliga Filharmonikerna. Johannes Lörstad är stämledare i andraviolinstämman, där också Won-Hee Lee spelar, Vicki Powell är stämledare i violastämman och Josep Castanyer Alonso återfinns i cellostämman.

Meny: Rostad majssoppa med paprika och vitlök. Soppan serveras med surdegsbröd, knäckebröd och vispat smör samt dryck och kaffe/te med liten kaka. Alla soppor är laktos- och glutenfria. Meddela oss eventuella önskemål om specialkost vid bokning.

När

Fredag 19 januari kl 12.15

Pris

Inkl soppa 295 kr / Läktarplats (exkl soppa) 130 kr.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Annonser: