Konsert

Klassiskt

Soppa med cello och piano

23 februari 2024

Konserthuset Stockholm

Även César Francks sonat skrevs i original för violin och piano. Den blev snabbt populär och arrangerades för en rad olika instrument, men den enda version som godkändes av Franck själv var arrangemanget för cello och piano. 

Josep Castanyer Alonso är medlem i Kungliga Filharmonikernas cellostämma sedan 2019. Han medverkar ofta i olika kammarmusikensembler både i Sverige och i internationella projekt. Josep var den första studenten från Kungliga Filharmonikernas egen Orkesterakademi som också tog en plats i orkestern.

Han spelar tillsammans med Magnus Svensson som är konstnärlig ledare för Konserthusets romansserie. Han ger också konserter i Norden och övriga Europa och har även framträtt i Ryssland och USA. Sedan 2012 arbetar han även på Kungliga Musikaliska Akademien med återutgivning av äldre svensk musik.

Meny: Krämig sötpotatissoppa med parmesan. Soppan serveras med surdegsbröd, knäckebröd och vispat smör samt dryck och kaffe/te med liten kaka. Alla soppor är laktos- och glutenfria. Meddela oss eventuella önskemål om specialkost vid bokning.

När

Fredag 23 februari kl 12.15

Pris

Inkl soppa 295 kr / Läktarplats (exkl soppa) 130 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Annonser: