Gratis

Konsert

Klassiskt

Sommarorgel i Engelbrekt

6 jul–31 aug

Engelbrektskyrkan

6 juli–31 augusti blir det prominenta gästspel på Engelbrektsorgeln. Organisterna kommer från olika delar av Sverige såväl som Husum, Tyskland och Åbo, Finland.

Det är nästan magiskt att en sommarkväll promenera upp mot det gamla »kvarnberget« där Engelbrektskyrkan ligger sedan 1914. Och att där, i en av Stockholms vackraste byggnader, få ta del av underbar musik i en underbar arkitektur. Njutning för både öga och öra. Och balsam för själen. 

Lika magiskt är kvällsljuset som en sommarkväll letar sig in genom kyrkfönstren. Då är det underskönt att slå sig ned i en bänk och njuta av vår fantastiska orgel. Denna Stockholms största kyrkorgel trakteras på sommaren traditionsenligt av några av Sveriges bästa organister. I år har de dessutom sällskap av internationella gäster från bland annat Finland och Tyskland.

Under hela nio torsdagskvällar kl 19 kan du njuta av det klangfyrverkeri och dynamiska spektrum som bara kan frambringas av en riktigt stor orgel i en stor akustik. En upplevelse som inte går att fånga i en inspelning, utan måste upplevas »live«. Dessutom är det fri entré till alla våra sommarkonserter.

And here are the artists:

6 juli: Robert Bennesh

13 juli: Gunilla Werner

20 juli: Kai Krakenberg (DE)

27 juli: Tetyana Gamar

3 augusti: Carl Adam Landström och Stefan Therstam

10 augusti: Ludvig Käll

17 augusti: Torvald Johansson

24 augusti: Markku Hietaharju (FI)

31 augusti: Ulric Andersson

När

Torsdagar 6 juli – 31 augusti kl 19–20

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana eller bussar till Tekniska högskolan. Sök resa på sl.se
Ingång med ramp finns med infart från Bragevägen.