Teater

Opera

Sokrates i mjukisdress

19 jun–9 jul

Konstakademien

Stilleben, med betoning på andra stavelsen: stillében (troligen av nederländskans stilleven, stilla liv), är en samling livlösa ting (ofta frukter eller en nackad höna, ofta på ett bord), från början känt som en motivkategori inom bildkonsten som ska påminna om livets förgänglighet, vilket är något många människor vid ett eller flera tillfällen i livet fruktar (döden alltså) och kan leda till frågor som ”Var kommer vi ifrån?”, ”Vad är vi?”, och ”Vem kommer att komma på min begravning?” m.fl som inte kan besvaras av evolutionen som aldrig brytt sig om hur vi finns utan bara att vi finns, utan är en samling livfulla (eller livlösa) frågor som söker svar någon annanstans.

Sokrates i mjukisdress
Ett sceniskt stilleben
utifrån Erik Saties symfoniska drama Socrate
och löst baserad på meningen med livet.

Med hjälp av en sångare, en dansare, en pianist och Sokrates välkomnar Kamraterna publiken till en emotionell rutschkanetur upp och ner genom dånande tomhet och stilla överflöd med målet att fly livets meningslöshet.

Medverkande
Sång: Tessan-Maria Lehmussaari
Dans: Sophie Augot
Piano: Anna Christensson

Regi: Sara Ribbenstedt
Scenograf/Kostymdesign: Nina Fransson
Maskkoncept: Frida Ottosson

Föreställningen är ca 60 minuter och framförs på franska och svenska. OBS! Det finns ingen försäljning av mat & dryck i samband med föreställningen.

När

Spelas 19 juni till och med 9 juli

Pris

350 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Kungsträdgården och T-centralen.
Buss: Ett flertal bussar stannar vid Tegelbacken och vid Karl XII:s torg.

Annonser: