Musikal

Socialdemokraterna – The Musical

17 mar–30 apr

Kulturhuset Stadsteatern

Har Sveriges mest framgångsrika parti Socialdemokraterna gått vilse i samtiden? Är det fel på väljarna eller partiet? Vad är egentligen meningen med föreningen? Välkommen till en underhållande och satirisk musikal om ett politiskt parti med identitetskris.

Dagen efter valet. Makten är förlorad och gravölen är slut. Eller är det mer än så? Nio vilsna arbetsmyror i arbetarpartiets maktkrets försöker förstå vad det var som gick fel. Partiet står nu vid ett vägskäl och söker sin nya roll i en ny framtid.

Pjäsen hade urpremiär på Teater Ibsen i Norge 2021 under namnet Arbeiderpartiet – the musical. Musikalen har nu anpassats av dramatikern Klas Abrahamsson till en svensk kontext, Socialdemokraterna – the musical, och har Sverigepremiär på Klarascenen den 17 mars. Åsmund Flaten har komponerat musiken. Regissören Markus Virta ligger bakom en rad olika musikalsuccéer runt om i Norden såsom Amélie på Östgötateatern, Assassins på Den Nationale scenen i Oslo och Så Som I Himmelen (2019) på Oscarsteatern.

När

Sverigepremiär 17 mars spelas till 30 april

Pris

150 kr – 435 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger i anslutning till T-centralen.