Tillfällig utställning

Släpljus

Pågår till 2 oktober

Carl Eldhs ateljémuseum

Med utgångspunkt i Carl Eldhs konstnärskap, museet och dess samlingar, presenterar sex konstnärer platsspecifika undersökningar i form av installationer, ljus, ljud, skulptur, performance och rörlig bild, i skulptörens forna ateljé och i dess trädgård. Från en levande mollusk, till tomma exoskelett och arkeologiska fragment från tider av krig, utforskar utställningen vårt förhållande till historieskrivning, förgänglighet och omsorg.

Att släpa är att dra något efter sig med tyngd, släpljus en ljussättning som ger långa skuggor. Utöver att ge ett
vackert sken, används det av konservatorer för att avslöja skiftningar och förändringar i undersökandet av historiska konstverk.

Hur skapas egna och kollektiva minnesbilder, och hur ser vår relation ut till det ofrånkomliga försvinnande som vi alla är en del av? Vad finns det för potential i konsten att skapa brottytor till nuet, och till nya läsningar av platsen?

Konstnärer:
Chiara Bugatti (1991, IT), Susanna Jablonski (1985, SE), Cia Kanthi
(1984, SE), Anna Ting Möller (1991, CN), Cara Tolmie (1984, SC),
Danae Valenza (1985, AUS)

När

12 maj-2 oktober

Pris

Vuxna 100 kr, studerande/pensionär 80 kr, barn 0-15 år fri entré.

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Närmsta pendel- och t-banestation är Odenplan, 15-20 minuters promenad från museet.

Buss 2 går från Odenplan till Sveaplan och buss 50 från Centralen och Odenplan till Roslagstull (hållplats vid Ingemarsgatan).

Bilburna kör in i Bellevueparken via Roslagsvägen och den allékantade Bellevuevägen som inleds vid Roslagstulls rondell. Ett fåtal parkeringar finns att tillgå direkt utanför museet.