Teater

Skuggan över stenbänken av Maria Gripe

10 nov–17 dec

Kulturhuset Stadsteatern

Ett fantasydrama av Maria Gripe med digitala effekter i gränslandet mellan fantasi och verklighet. 14-åriga Berta lär känna familjens nya husa Carolin som är karismatisk, självsäker och väldigt hemlighetsfull. Vem är hon egentligen? Urpremiär 10 november på Klarascenen.

Året är 1911 i en liten svensk stad. Här bor 14-åriga Berta tillsammans med sina föräldrar och syskon, en välbärgad familj som har både hushållerska och husa. En dag flyttar husan Carolin in som inte är lik någon de träffat förut. Hon är självsäker, udda och påverkar hela familjen. Samtidigt är hon tystlåten om sin egen bakgrund och familj. Hon har ett stort intresse för fotografier och kan spendera timmar i familjens fotoalbum. När underliga saker börjar hända i huset och familjen får anonyma telefonsamtal så blir Berta allt mer frågande. Vem är hon egentligen?

Regissör Sara Cronberg skapar tillsammans med scenograf Helle Damgård och scenkonstkompaniet Bombina Bombast en magisk föreställning med digitala effekter som involverar scenografi, ljud och ljus. Med bland andra  Malin Karlsson, Ann-Sofie Rase och Bahador Foladi. För dramatiseringen står Gustav Tegby. 

Om Maria Gripe
Maria Gripe är en av Sveriges mest älskade barnboksförfattare. Hon skrev ett 30-tal böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Böckerna har gjort succé över hela världen och översatts till över tjugo språk. Skuggan över stenbänken kom ut 1982 och är första delen i Skuggserien som innefattar totalt fyra böcker.

När

10 nov – 17 dec 2023

Pris

195 kr – 385 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Annonser: