Gratis

Tillfällig utställning

Ska vi diskutera eller…

Pågår till 9 oktober

Väsby Konsthall

Ska vi diskutera eller…

Iryna Hauska och Ola Öhlin laddar utställningsrummet med utmaningar!
Deras vision är att experimentera och testa fram nya sätt att aktivera mötet med utställningens publik. De strävar efter att åskådaren ska medverka och ge respons och integrera med utställningen

”Grunden för våra sätt att arbeta är materiellt och rumsligt. Valen av material och sättet som de appliceras på och används är viktigt i vårt skapande. Vi vill få fram materiella betydelser och kulturella traditioner. Samtidigt som vi följer en tradition ser vi också till att bryta den.

Även om vi har samma utgångspunkter finns det stora konstraster i sätten att arbeta, i våra uttryck och hur våra tankar gestaltas. Vi vill utforska skillnaderna och vad de grundar sig i. Vår läggning, tradition, kön eller ursprung? Grunden är den samma med resultatet ter sig olika. Finns det likheter och olikheter som förenar eller förgrenar?

Vi har en vision att kunna visa på alternativa sätt att vara, tänka och leva i dagens samhälle. I våra konstnärskap finns hela tiden tankar över livet, existensen och livets grundläggande frågor. Det är tankar där vi vill göra vår publik medskapande.”

– Iryna Hauska och Ola Öhlin

Välkomna till Irynas och Olas vision!

När

ons-tors 12-17, fre-sön 12-16

Pris

Fri entré

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till station Upplands Väsby och ca 15 minuters promenad till Konsthallen.
Buss 562 och 568 från Upplands Väsby Station till hållplats Sigma, 2 minuters promenad till Konsthallen.
Konsthallens entré ligger tillfälligt på lastkajen.