Konsert

Simone Moreno

29 juni

Musikbåten Blidösund

Den brasilianskfödda sångerskan är bl.a. känd för Timbuktu-duetten ”Vem pra Bahia (Vi drar till Malmö)”, har deltagit i Melodifestivalen med ”Aiayeh”, sjungit för Paul Simon och Gilberto Gil på Polarpriset, synts i Håkan Hellström-filmen ”Känn ingen sorg” och teve-hyllat Drottning Silvia. Simone turnerar runt i Europa och världen med sin helt egna mix av afrobrasiliansk pop, reggae, soul, samba och nordiska influenser.

De tre skivor hon släppt sedan flytten hit har hyllats: ”Samba Makossa”, ”Planetas” (som fick högsta betyg i DN och Manifestpriset), samt senaste albumet ”På svenska”. Simones modersmål är den vackra portugisiskan, men hon har längtat efter att få sjunga mer på svenska. Därför har hon nu spelat in sina svenska favoritsånger med nytt brasilianskt stuk. Låtarna kommer från bl a Imperiet, Kent, Cornelis, Peps och Bo Kaspers.

”Solig samba, snurrig reggae, elektroniskt sväng och toppig pop. Allt blandas samman i Simone Morenos svenskbrasilianska värld och skapar en lika självklar som egen stil”
TT-Spectra

Simone Moreno uppträder i sommar på Musikbåten! 

Denna konsert är en del av ångbåtsmusik deluxe: 

En exklusiv musikkryssning där det ingår resa, mat och sittplats under en av konserterna med några av Sveriges största artister.  

När

29 juni kl. 18.30 – 22.00

Pris

795 – 1095 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Skeppsbron ligger vid kungliga slottet. T-banan mot Slussen och gamla stan, och sedan en kort promenad.