Opera

Short Stories III

31 maj–11 jun

Kungliga Operan

Hur klingar morgondagens opera? Tre svenska tonsättare presenterar tre nya kortoperor baserade på verkligheten. Min tur nu är en fartfylld historia som kretsar runt miljardärer, skatteflykt och ett val mellan pengar och kärlek. Taro bygger på en japansk saga om en fattig fiskarpojke som hittar en väg till ett havsrike – när han kommer tillbaka efter 100 år är allt som betytt något för honom borta. När knoppar brister är en fri dramatisering av Karin Boyes dikter och handlar om hennes resa till Berlin för att genomgå psykoanalys för att ”tillfriskna” från sin homosexualitet. 

Efter kritikersuccéerna 2016 och 2020 presenterar Kungliga Operan åter Short Stories – ett skräddarsytt koncept för att få fram nya svenska operor och samtidigt ge fler tonsättare och librettister möjlighet att skriva för operascenen. Med Short Stories III bjuder vi in tre samtida tonsättare att pröva sina operaidéer i det lilla formatet: Maria Lithell Flyg, Torbjörn Helander och Jonas Valfridsson. 

Opera- & balettkvartar: 

Få ut mer av din upplevelse. Vad handlar föreställningen om? Finns det något särskilt att lyssna eller titta efter? Introduktionen tar bara 15 minuter och startar 45 minuter innan föreställningen börjar (gäller ej premiärer).

Sker oftast i Guldfoajén på Kungliga Operan. Ingår i biljettpriset.

När

31 maj, 4, 8 och 11 juni

Pris

190 – 380 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följande bussar stannar intill operahuset eller på bekvämt gångavstånd
53, 62, 65 Hållplats Gustav Adolfs torg
2, 55, 57, 76 Hållplats Karl XII:s torg

Tunnelbana:
Linjerna 10 och 11 går till T-station Kungsträdgården med uppgång Gustav Adolfs torg/Operan.