Tillfällig utställning

Konsthall

Senay Berhe – A Familiar Feeling of Now

Pågår till 10 mars 2024

Fotografiska

Senay Berhe har haft en lång konstnärlig resa som tog fart i hemstaden Stockholm. Som självlärd har han skapat en omfattande verkslista som inkluderar musikvideor, digitala kampanjer, filmer och dokumentärer. Nu utvecklar han sin kreativa repertoar till att även inkludera fotografi och konst. Senay Berhes verk fångar ofta den enkla skönheten i vardagliga situationer och har uppmärksammats internationellt genom utställningar och visningar på gallerier, filmfestivaler och akademiska institutioner världen över. Nu ställer han ut på Fotografiska Stockholm som nästa fotograf inom initiativet Emerging Artists där Sverigebaserade fotografer med visionär blick och en karriär på uppgång får utrymme att visa sin konst.

– Mitt mål med utställningen är att betraktaren ska kunna identifiera sig med bilderna och känslorna. Jag hoppas att bilderna förmedlar en närvaro och kan få betraktaren att färdas till det ögonblick då bilderna togs eller att det väcks en tanke eller känsla, säger Senay Berhe.

Senay Berhes konstnärskap är rotat i det komplexa samspelet mellan våra yttre och inre landskap. I den nya utställningen A Familiar Feeling of Now strävar han inte bara efter att utforska, utan också att bryta, gränserna kring vårt förhållande till den naturliga världen. Många av verken har sitt ursprung i enkla miljöer, på vägen till eller från det mest privata av alla ställen – hemmet. Genom att använda material som textil, tapeter, ramar, film och skulpturer, förvandlas objekt till konstverk som belyser det vardagliga på ett helt unikt sätt. 

– Det är väldigt spännande att ha Senay som den tredje konstnären inom initiativet Emerging Artists, hans arbete är en frisk fläkt av kreativitet. Senay tar med sig sin unika blick på vardagen och omvandlar den till konstverk som verkligen berör och inspirerar, säger Mohamed Mire, utställningsproducent på Fotografiska Stockholm. 

Fotografiska Stockholms initiativ Emerging Artists syftar till att ge en plattform åt fotografer som med ett unikt bildspråk visar upp sin vardag. Målet med Emerging Artists är att skapa en mer lokal och inspirerande konstscen. Utställningen A Familiar Feeling of Now visas från 17 november till 10 mars.  

När

17 november 2023 – 10 mars 2024

Pris

125-215 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Följ skyltarna längs Stadsgårdskajen från Slussen

Annonser: