Konsert

Jazz

Scott Henderson Trio, support: Jeff Aug

Scott Henderson är gitarristen som under 1980-talets fusion-era fick samtidens supergitarrister som Allan Holdsworth och John Scofield att räta på ryggarna. Med sin egen blandning av bluesinspirerad jazzrock klev Henderson fram som ett utropstecken i fusionsjazzen. Vid sidan av hans band Tribal Tech dök Scott Henderson också upp i Chick Coreas Elektric Band och i Joe Zawinuls band The Zawinul Syndicate.

Med ett ständigt idérikt, nyanserat och flyhänt spel håller Scott Henderson fortfarande den yngre generationens gitarrister på halster. Trots att Henderson blivit mäster i eget gebit har han kvar humorn i spelet på ett sätt som lyfter denna fulländade stilist. Bluesriff och outsidespel, metal-löpningar och Coltrane-citat spelas fram på det mest självklara och egna sätt av den flinke Henderson.

Till Fasching kommer Scott Henderson med Archibald Ligonniere på trummor och Romain Labaye på bas. Trion har turnerat flitigt över hela världen med repertoar från senaste trioskivan, från Hendersons bluesalbum samt en del av det han skrev för Tribal Tech.

Scott Henderson – gitarr
Romain Labaye – bas
Archibald Ligonniere – trummor
Special Guest Lina Mastalska – gitarr

Support denna kväll: Jeff Aug

När

17 mars 2024

Pris

300-350 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.

Allt som händer – Fasching

Annonser: