Teater

Sammanflätade

6–13 september

Dramaten

Två livsöden flätas samman, 50 år efter militärkuppen i Chile som förändrade allt. Ett stulet barns berättelse och bilden av Sverige

Veronica Sveréus föddes i Chile 1972 och kom till Sverige som 4-åring. I adoptionsbrevet stod det att det inte gått att hitta mamman. Att man försökt i nio månader, utan resultat. Alldeles nyligen fick hon reda på att informationen i brevet är falsk. I själva verket stals hon som barn och såldes till Sverige av korrupta tjänstemän. Veronica har tappat det spanska språket och har aldrig haft någon kontakt med chilensk kultur.

America Vera-Zavala föddes 1976 och kom till Sverige som nästan 4-åring, tillsammans med sina föräldrar. Hemma åt de chilensk mat, lyssnade på chilensk musik och gick på demonstrationer mot regimen.

Nu står de på scen tillsammans i en föreställning om två väldigt olika människoöden, en smutsig adoptionsindustri och ett Sverige som stod för internationell solidaritet, men köpte in stulna barn. En berättelse som på många sätt startar med militärkuppen i Chile 11 september 1973.

Uppsättningen är skapad av America Vera-Zavala, dramatiker, regissör, författare och aktivist. På Dramaten har hon tidigare satt upp Svenska hijabis, Muslim Ban, Musik för en no-go zon och Exil Bergman. Veronica Sveréus är idag chef för en öppen psykiatrisk enhet. Hon bor och jobbar i södra Stockholm. Nu står hon på en teaterscen för första gången.

När

Premiär 6 september
Spelas t.o.m. 13 september

Pris

370 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: T-bana Östermalmstorg eller Kungsträdgården.

Buss: Bussar 2, 54, 55, 69

Spårvagn: Spårvagn nr 7