Konsert

Jazz

Samara Joy

28 februari 2023

Fasching

Hennes rika, varma, smidiga röst förmedlar de eviga örhängena på ett sätt som ställer henne i de historiska sångerskornas ljus. Hon är dessutom Grammy-nominerad i kategorierna Best new artist och Best jazz vocal album!

2019 vann Samara Sarah Vaughan International Jazz Vocal Competition, 2021 kom den självbetitlade debutskivan med örhängen ur den amerikanska sångboken och förra året kom uppföljaren Linger Awhile.

Samara Joy är uppväxt i Castle Hill, Bronx, New York, med en sjungande familj fast förankrad i gospeln där farföräldrarna ledde den Philadelphia-baserade gospelgruppen The Savettes. ”Även om jag inte växte upp med att sjunga i kyrkan, hörde jag jämt min familj sjunga tillsammans, vilket har fått mig att uppskatta mitt musikaliska ursprung.”


Samara började sjunga jazz i high school, parallellt med att hon sjöng i kyrkan, men det var inte förrän i collage hon tog upp jazzmusiken på allvar. ”Mina vänner var alla intresserade av jazz och delade sina favoritinspelningar med mig. Vändpunktenkom när jag hörde Sarah Vaughans version av ”Lover Man”; och Tadd Damerons inspelningar med trumpetaren Fats Navarro. Då var jag fast.”

När

28 februari kl 20

Pris

150-300 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Fasching hittar du på Kungsgatan alldeles nära Cityterminalen/Centralen.