Samtal

Föredrag

Rörelsen – en politisk soaré – 23 april

Rörelsen är en politisk soaré där Pernilla Glaser i egenskap av samtalsvärdinna bjuder in ultra-engagerade personer som delar med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. Vi diskuterar varför det kan vara både det tråkigaste och det härligaste att försöka göra skillnad tillsammans med andra, vad som hjälper och vad som förstör. Och hur man kommer lite snabbare framåt till en schysstare planet. Dessutom engagerande låtar med Rörelsens egen hus-musiker Staffan Hellstrand och gästartister.

Rörelsen har inte mindre än tre fantastiska gäster som alla har tonvis med erfarenhet av hur, vad och varför vi är engagerade (och oengagerade). Vi kommer att prata om filterbubblor man kan fastna i och hoppa emellan, vad digitalisering skapar för utmaningar och möjligheter för engagemang och vad folkbildning egentligen är och skulle kunna bli.

Maria Graner är generalsekreterare på folkbildningsrådet med en bakgrund som chef i flera olika civilsamhällesorganisationer, bland annat Röda Korsets ungdomsförbund och Scouterna. Hon var sekreterare i utredningen för ett stärkt civilsamhälle (SOU 2016:13)

Carl Heath är senior forskare och Focus Manager Connected, Secure and Resilient Society på Rise. Han arbetat länge med digital kompetensutveckling, särskilt i skola och har utforskat nästan allt man göra med ny teknologi. Han har plockat sönder oräkneliga datorer och varit regeringens utredare i demokrati och digitalisering.

Emma Stenström är docent i företagsekonomi på Handelshögskolan. Hon är initiativtagare till det tvärdisciplinära programmet Global Challenges på Handelshögskolan och har stor erfarenhet av arbete med kreativa näringar och mänskliga kompetenser för en hållbar värld.

När

23 april kl 18

Pris

120-435 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Djurgårdsfärjan linje 82, spårvagnslinje 7 och busslinje 69 stannar nära Cirkus. Åker ni spårvagn eller buss går ni av vid Skansen och om ni åker båt går ni av vid Allmänna Gränd.