Samtal

Föredrag

Rörelsen – en politisk soaré – 13 maj

Rörelsen är en politisk soaré där Pernilla Glaser i egenskap av samtalsvärdinna bjuder in ultra-engagerade personer som delar med sig av hur de hittat sitt sätt att vara med och förändra världen. Vi diskuterar varför det kan vara både det tråkigaste och det härligaste att försöka göra skillnad tillsammans med andra, vad som hjälper och vad som förstör. Och hur man kommer lite snabbare framåt till en schysstare planet. Dessutom engagerande låtar med Rörelsens egen hus-musiker Staffan Hellstrand och gästartister.

Hur kan vi vara med och vara med varandra på nya sätt? Vilka nya platser och sammanhang kan hjälpa oss att vara engagerade och ta ansvar för samhället tillsammans? Hur hittar vi fram i frågor som är så stora att de känns övermäktiga?

Rörelsen gästas av två erfarna samhällsförändrare som båda trampat upp nya stigar och vågat pröva och ompröva vad engagemang betyder och hur det kan se ut.

Tilde Björfors är konstnärlig ledare på Cirkus Cirkör. Hon är en pionjär inom svensk nycirkus och har byggt upp en konstnärlig produktion som hyllats över hela världen och samtidigt en pedagogisk del som engagerar 40 000 vuxna och barn varje år. På Cirkus har Tilde regisserat Pippi på Cirkus. Tilde och Cirkus Cirkör har samverkat med organisationer och föreningar i många projekt till exempel i föreställningen och projektet Knitting Peace.

Daniel Suhonen är debattör och författare och chef för tankesmedjan Katalys. Katalys är ett oberoende fackligt institut som bedriver utredningsverksamhet och opinionsbildning. Fokusområden i Daniels arbete har varit hur engagemang och samhällsutveckling når bortom hårt skruvad höger-vänster och kan fördjupa svåra frågor som till exempel migration och våld.

Husmusiker Staffan Hellstrand med Ellen Sundberg.

När

13 maj kl 14

Pris

120-435 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Djurgårdsfärjan linje 82, spårvagnslinje 7 och busslinje 69 stannar nära Cirkus. Åker ni spårvagn eller buss går ni av vid Skansen och om ni åker båt går ni av vid Allmänna Gränd.