Teater

Romantiken

21–24 september

Kulturhuset Stadsteatern

Du blir en projektionsyta för begär, brist och fantasi där storslagna fantasier om den fullkomliga kärleken skaver mot försök att förhandla en kommodifierad relation.

Föreställningen använder skådespelar/publik-relationen som en analogi för den romantiska kärleksrelationen i ett uttömmande försök att tala sig fram till De Rimliga Relationernas heliga graal. Föreställningens text insisterar på att vara ett samtal; en förtrolig konversation, ett språkligt försök till symbios, ett ständigt löpande narrativ om ett vi där svaren konsekvent uteblir.

Parallellt med den romantiska längtan som språket uttrycker finns ett motstridigt begär efter något annat ; en stilla tillvaro, kanske vid en bäck, kanske med ett djur – kanske helt befriad från mänsklig interaktion. Vilka relationer ryms i ett språk klämt mellan grandios romantik och nyliberalt självförverkligande? Är du rädd för hur du känner och känner du verkligen allt så intensivt som du skulle kunna? Är det såhär romantiken känns? Gör det ont, och hur ont gör det i så fall?

När

21 & 22 september kl 19
23 september kl 18
24 september kl 16

Pris

150 kr – 200 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Pendeltåg till centralen, tunnelbanan till T-centralen, stadsbussar och spårvagn till Sergels torg.

Allt som händer – Kulturhuset Stadsteatern

Annonser: