Konsert

Opera

Romanser med Husáhr och Savinova

19 oktober

Konserthuset

Hanna Husáhr fick sitt stora genombrott 2016 i rollen som Pat Nixon i Kungliga Operans uppsättning av Nixon in China av John Adams. Därefter är hon ett självklart inslag på de stora operascenerna runt om i Norden, nu senast med huvudrollen i Mats Larsson Gothes nyskrivna opera Löftet. Prisbelönta Husáhr är också flitigt anlitad som konsertsångare, bland annat framträdde hon tillsammans med Kungliga Filharmonikerna under Konserthusets säsongsöppning 2020/21. Husáhr medverkade även i SVT-produktionen Christina Nilsson – den magiska rösten.

Den estniska mezzosopranen Dara Savinova har tidigare varit en del av International Opera Studio vid operahuset i Zürich och Young Singers Project vid festspelen i Salzburg. Under senare år har hon uppmärksammats för sin förtrollande scennärvaro och imponerande koloraturer. 2019 sjöng hon rollen som Askungen på Kungliga operan och nu debuterar hon i Konserthuset.

Den mångsidige pianisten Magnus Svensson har romanskonsten som specialitet, och är sedan flera säsonger tillbaka konstnärlig ledare för romansserien. Vid sidan om konsertverksamhet i Norden och övriga Europa har han också spelat i bland annat USA. Magnus Svensson tog solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm med hedersjetong som bäste elev, och fördjupade sig sedan i romansinterpretation i London. Sedan 2012 arbetar han även på Kungliga Musikaliska Akademien med återutgivning av äldre svensk musik.

När

19 oktober kl 19

Pris

325 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.