Konsert

Pop & rock

Rodrigo Y Gabriela

Med en nästan telepatisk synergi kommunicerar de två mexikanska gitarristerna Rodrigo Sánchez och Gabriela Quintero med varandra i de instrumentala duetterna och resultatet är lika känslosamt som det är dynamiskt. Sylvassa melodier, oemotståndlig rytm och en enorm energi – allt ryms i det unika, avskalade samspelet.

Nu har det gått över 20 år sedan de släppte sin debut ’re-Foc’ men det var med det självbetitlade studioalbumet från 2006 som duons resa verkligen började. Sedan dess har duon vunnit mängder av priser, spelat för Barack Obama i Vita Huset, turnerat över hela världen och släppt ytterligare fyra album varav det senaste ’Mettavolution’ från 2019 belönades med en Grammy. Under 2023 kommer Rodrigo y Gabriela att släppa det efterlängtade albumet ‘In Between Thoughts…A New World’ samt åka ut på en korresponderande turné. Den 7 oktober stannar de till på Södra Teatern i Stockholm.

När

7 oktober kl 19.30

Pris

420 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Södra Teatern ligger på Mosebacke torg 1–3 på Södermalm i Stockholm.

Ta tunnelbanan till Slussen, uppgång mot Götgatan. Gå sedan upp för Hökens gata. Du kan också ta buss 2, 3, 43, 53 och 55 till Slussen. Därifrån kan du ta trapporna eller hissen upp till Mosebacke torg.

Annonser: