Konsert

Rising Stars med klarinett

5 februari 2023

Konserthuset

En extrainsatt Rising Stars-konsert! Pandemin påverkade förstås också denna helgtradition, vilket gör att flera artister först nu kan genomföra sina konserter inför publik. Rising Stars sista programpunkt 2023 är med den fenomenale svenske klarinettisten Magnus Holmander, vars först planerade konsert skulle ha skett 2020.

Holmander är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har medverkat som klarinettist, dansare och magiker i Martin Frösts föreställningar Dollhouse och Genesis. För sin ”blixtrande virtuositet, sceniska närvaro och sitt klangfulla djup” belönades han med Kungliga Musikaliska Akademiens nyinstiftade Blåsmusikpriset.

Det blir svenskt med musik av Andrea Tarrodi och Molly Kien, ukrainskt med Miroslav Skorik och polskt med Henryk Górecki. Med sig har han den uppmärksammade och mångsidige svenske pianisten David Huang. 

Rising Stars är ett unikt och framåtblickande samarbete mellan 22 av Europas ledande konserthus som ingår i ECHO – European Concert Hall Organisation. Varje år utses en handfull unga artister och ensembler från olika länder som får möjlighet att turnera till alla konserthusen och möta en internationell publik. Missa inte möjligheten att höra framtidens klassiska stjärnartister redan idag. Erfarenheten visar att de som tagits ut till Rising Stars också får en internationellt framgångsrik karriär. 

När

5 februari kl 19

Pris

125 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.