Klassiskt

Konsert

Rising Stars med fagott och ackordeon

4 februari 2024

Konserthuset Stockholm

Den redan prisbelönte och uppmärksammade tyske fagottisten Mathis Stier är sedan 2016 solofagottist i WDR-Sinfonieorchester Köln. Han har framträtt som solist med en rad tyska orkestrar, han är en hängiven kammarmusiker och har bland annat samarbetat med Goldmund Quartett. Han nominerades till Rising Stars av ​​Kölner Philharmonie, Elbhilharmonie och Laeiszhalle Hamburg.

Det är en ovanlig och fascinerande duo som Mathis Stier utgör tillsammans med den tyske ackordeonisten Julius Schepansky, också han en av de ledande på sitt instrument i en yngre generation. Det säger sig självt att många av verken i programmet ursprungligen är komponerade för vanligare duobesättningar, men arrangerats för fagott och ackordeon – inte sällan av Mathis Stier själv. Förutom verken av Penderecki och Johann Sebastian Bach presenteras flera mindre kända tonsättare, bland annat nyskriven musik av isländska María Huld Markan Sigfúsdóttir (född 1980).

Missa inte möjligheten att höra framtidens klassiska stjärnartister redan idag. Rising Stars är ett unikt och framåtblickande samarbete mellan 24 av Europas ledande konserthus som ingår i ECHO – European Concert Hall Organisation. Varje år utses en handfull unga artister och ensembler från olika länder som får möjlighet att turnera till alla konserthusen och möta en internationell publik. Erfarenheten visar att de som tagits ut till Rising Stars också får en internationellt framgångsrik karriär.

Läs mer om Rising Stars

När

Söndag 4 februari kl 15.00

Pris

130 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana:
Linje 17, 18 eller 19. Hållplats Hötorget, uppgång Konserthuset.

Buss:
Buss 1, hållplats Hötorget.
Buss 57, hållplats Hötorget.

Allt som händer – Konserthuset Stockholm

Annonser: