Gratis

Festival

Rinkeby bokfestival

Rinkeby Bokfestival är tillbaka för andra året i rad! Bokfestivalen är en mötesplats för litteraturen och läsarna i ett land präglat av olika kulturer och livserfarenheter. Årets tema är Där Sverige möts.

Den 24-25 maj är det återigen dags för Rinkeby bokfestival. Under rubriken “Där Sverige möts” bjuder arrangörerna in till fest där möten genom litteratur står i fokus. Festivalen placerar Rinkeby i centrum för Sveriges litteraturscen med författare som Leif GW Persson, Karolina Ramqvist och Nour El Refai.

Rinkeby bokfestival arrangeras för andra året i rad. Förra året gjorde festivalen succé med drygt 700 besökare. Att årets festival har temat “Där Sverige möts” är ingen slump. Till Rinkeby bokfestival kommer litteraturintresserade människor från hela landet för att prata böcker, ta del av författarsamtal, lyssna på musik och äta mat från jordens alla hörn tillsammans.

Rinkeby bokfestival har fyra stora scener där vi kommer att få möta allt ifrån Augustprisvinnare, bästsäljare till den nya generationens författare. Lena Andersson, Johannes Anyuru, Lina Wolff och Ia Genberg är några av de författare som får tolka vår samtid. Anders Tegnell talar om sin nya bok och vilka lärdomar vi kan dra av coronapandemin. Och genom ett eget barnområde får de yngre besökarna kliva in i böckernas fantastiska värld tillsammans med barnboksförfattare som Martin Widmark, Tina Mackic och Elias Våhlund

Fredagen den 24 maj kl 17.00- 20.00 invigs festivalen med musik och fest. Lördagen den 25 maj kl 11.00- 20.00 är det boksamtal, läsningar, workshops, seminarier och mycket mer.

När

24-25 maj 2024

Pris

Se hemsida

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

T-bana: Rinkeby

Annonser: