Teater

Revisorn

17 feb–2 apr

Kulturhuset Stadsteatern

Nikolaj Gogols komedi Revisorn framförs i modern tappning i regi av Frida Röhl. I rollerna ser vi bland andra Björn Kjellman, Katarina Ewerlöf, Peter Andersson och Pablo Leiva Wenger. Pjäsen har premiär på Kulturhuset Stadsteatern den 10 februari 2023.

Det ryktas att en statlig inspektör är på väg till staden för att granska finanserna vilket gör kommunalrådet och hans kollegor skräckslagna. Samtidigt checkar en ny gäst in på hotellet under falskt namn. Kan det vara inspektören som är här inkognito? Så kommunstyrelsen behandlar gästen som en kung, medan gästen överhuvudtaget inte förstår varför. Men han har inte något emot det. Tvärtom – han är ju helt pank efter att ha spelat bort alla pengar. Till sist vet knappt någon vilka de är, innan hela bygget rasar.

Den hyllade klassikern Revisorn är en komedi i fem akter från 1836 av den ukrainsk-ryske dramatikern Nikolaj Gogol som även skrivit Döda själar, En dåres anteckningar och Kappan. Regissör Frida Röhl och dramatiker Magnus Lindman förflyttar handlingen till en nutida svensk småstad där kommunalråd, politiker och andra nyckelpersoner gör allt för att revisorn ska få ett positivt intryck av staden och dess ledning. Teaterföreställningen har premiär i Stockholm den 10 februari 2023.

När

17 februari – 2 april

Pris

150-385 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Ligger i anslutning till T-centralen.