Föredrag

Konsert

Renässanskväll med Romeo & Julia Kören

Välkommen till en helkväll på Livrustkammaren! Romeo & Julia Kören tar oss med på en musikalisk resa till Vasaättens hov – och vidare ut i renässansens Europa! Efter programmet i Hörsalen bjuder vi på förfriskningar i Stensalen. Mingla med kören och med kvällens ciceroner, som berättar om hur de kosmopolitiska vasarna tog omvärldens kultur till Sverige. Museet håller extraöppet för dig denna kväll, så du i lugn och ro kan stanna efter programmet om du vill, för att njuta av våra utställningar.

Under kvällen möter du
Under kvällen framträder Romeo & Julia Kören, vars konserter är lika mycket en musikalisk som visuell upplevelse. De bjuder på renässansmusik från olika delar av Europa. Kvällens ciceroner Benoît Malmberg och Anna Carlstedt som ger oss olika perspektiv på renässansen, då Vasaätten kom på tronen och satte Sverige på kartan. 

Fil. dr Anna Carlstedt, som är författare, bland annat till boken Renässans-Rebeller: från Cecilia Vasa till kung Kristina. Hon är flitig föreläsare, och expert i P3 Historia. Till vardags finns Anna som Utbildningsledare på KTH, Kungliga Tekniska högskolan.

Benoît Malmberg, som grundade Romeo & Julia Kören 1991, har varit verksam som sångare och producent på Dramaten sedan 1985. År 2000 tilldelades Benoît Malmberg och Romeo & Julia Kören “Ingmar Bergmans stipendium” och 2012 H.M. Konungens medalj av 8:e graden i högblått band “För framstående konstnärliga insatser som ledare för Romeo och Julia Kören”.

Förfriskningar med inspiration av renässansens smaker
Magnus Hafström, krögare och kock, som bjuder på förfriskningar inspirerade av renässansens smaker. Till vardags finns Magnus som sous-chef på Spritmuseum.

När

7 mars

Pris

290 kr

Bra att veta

Kafé

Hiss och ramper

Restaurang

Bar

Hitta hit

Tunnelbana: Gamla stan eller Kungsträdgården.
Buss: Buss 2, 53, 57, 76.

Spana in Welmas olika guider

Annonser: